نحوه ست کردن رنگ لباس
همه ما تا حدودی با اصطلاح ست کردن آشنایی داریم و بارها هم خودمان این کار را انجام دادهایم. زمانی که لباسهای خود را میپوشیم و جلوی آینه میایستیم، گاهی متوجه میشویم که یک جای کار میلنگد، چیزی کم است یا این لباسها، زیبایی که باید را ندارند. برای رفع این مشکل ما عموما آنقدر این کار را انجام میدهیم تا به ترکیب دلخواه خود برسیم یا به عبارت دیگر لباسها را با یکدیگر ست کنیم. از مهمترین عواملی که در ست کردن لباسها با یکدیگر از اهمیت بالایی برخوردار است، رنگها هستند. ست کردن رنگ لباسها با یکدیگر اصول و قوانینی دارد که در ادامه مطلب « نحوه ست کردن رنگ لباس » به این موارد خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.
قطعا برای همه ما پیش آمده که مدتی طولانی را صرف ست کردن رنگ لباس هایمان کنیم و در آخر هم نتوانیم ترکیب مورد نظر را پیدا کنیم. برای اینکه بتوانیم لباس هایمان را بصورت اصولی ست کنیم، قوانینی وجود دارد که میتوانیم از آنها استفاده نمائیم. یکی از مهمترین این عوامل که در ست کردن لباسها میتواند نقش بسزایی داشته باشد، رنگها هستند. برای اینکه بتوانیم ست کردن رنگها را بیاموزیم باید قوانین مشخصی را فرا بگیریم و زمانی که قصد داریم رنگها را در کنار یکدیگر بکار ببریم از آنها استفاده کنیم. یکی از مهمترین قوانین برای بهتر ست کردن لباسها در کنار یکدیگر که میتواند در حوزههای دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد، رنگ شناسی است.
قبلا بطور تخصصی درباره رنگ شناسی توضیح دادیم. اگر هن15وز آن نوشتهها را نخواندید توصیه میکنیم نگاهی به آنها بیندازید:
رنگ شناسی، عنصر جدانشدنی دنیای مد
رنگ شناسی چیست؟
رنگ شناسی در تعریف کلی به معنای شناخت ماهیت رنگهاست اما جنبههای دیگری را نیز شامل میشود. به طور مثال اینکه هر رنگ کجا کاربرد دارد، در ترکیب با رنگهای دیگر چه نتیجهای میدهد و اینکه هر رنگ چه پیام یا مفهومی را به مخاطب منتقل میکند. یکی از مهم ترین موارد در رنگ شناسی که می تواند دید گستردهای به مخاطب هدیه کند، استفاده از چرخه رنگها است.
کاری که چرخه رنگ برای شما انجام میدهد این است که شما با استفاده از آن در مییابید که کدام رنگ در کنار کدام رنگ دیگر ترکیب جذابتری را ایجاد میکند. بعضی از رنگها در کنار یکدیگر ترکیب جالبی ندارند، اما در عوض بسیاری از رنگها در کنار یکدیگر ترکیب جالب توجهی ارائه میدهند که به اصطلاح هماهنگی یا هارمونی رنگها نام دارد. در کل سه رنگ اصلی در جهان وجود دارد که عبارتند از آبی، قرمز و زرد. ترکیب این رنگها با یکدیگر رنگهای ثانویه را میسازند و از ترکیب رنگهای اولیه و ثانویه رنگهای ترکیبی پدید میآیند.
چرخه رنگها به ما میگوید رنگها به دو طیف رنگهای سرد و گرم تقسیم میشوند. رنگهای سرد به آبی، سبز و بنفش تمایل دارند و رنگهای گرم به زرد، قرمز و نارنجی. حال شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که این دستهبندی ها چه کمکی در ست کردن لباسها به ما میکند؟ پاسخ اینجاست، زمانی که شما رنگهای گرم و سرد را بشناسید در مرحله اول برای ست کردن رنگها میتوانید از این متد استفاده کنید که رنگهای سرد را با دیگر رنگهای سرد و رنگهای گرم را با دیگر رنگهای گرم استفاده کنید. این موضوع ساده میتواند کمک بسزایی به شما در نحوه ست کردن رنگ لباسها بکند.
در کنار رنگهای سرد و گرم، رنگهای دیگری نیز وجود دارند که میتوان با هر دو طیف رنگ از آنها استفاده نمود. رنگهایی مانند رنگهای سفید، مشکی و خاکستری. به این دسته از رنگها، رنگهای خنثی گفته میشود. یکی دیگر از مواردی که باید در ست کردن رنگها در کنار یکدیگر مورد توجه واقع شود، تن رنگ، ته رنگ و سایه است. زمانی که به رنگها رنگ سفید اضافه میشود، رنگها روشنتر میشوند که به این حالت « ته رنگ » گفته میشود. زمانی که به دیگر رنگها، رنگ سیاه اضافه میکنیم تیره تر میشوند و این حالت « سایه » نام دارد. زمانی هم که به رنگها، رنگ خاکستری اضافه میکنیم، « تن رنگ » ایجاد میشود که برای ست کردن رنگها به صورت تخصصی در کنار یکدیگر میتوان از این رنگها استفاده نمود.
استفاده از رنگ های اصلی در کنار یکدیگر
توصیه این است که از رنگهای اصلی در کنار یکدیگر استفاده کنید. همان طور که پیش تر نیز ذکر گردید، سه رنگ زرد آبی، قرمز و زرد رنگهای اصلی هستند که استفاده از آنها در کنار هم کار بسیار دشواری است، اما اگر بتوانید این سه رنگ را در کنار هم استفاده کنید، ترکیب فوق العادهای ایجاد میشود که تحسین برانگیز است. به طور مثال میتوانید شلوار جین را با یک پیراهن سفید ست کنید یا به طور مثال خانمها میتوانند کفش خود را آبی تیره انتخاب نموده و برای بالا تنه از یک پیراهن آبی تیره استفاده کنند و اگر خیلی حس یک رنگی داشتند با یک روسری قرمز تنوع را به ترکیب لباسهای خود بیاورند.
نبایدهای ترکیب رنگها
اگر میخواهید به حرفهای ترین شکل ممکن لباسهای خود را ست کنید، باید از استفاده بعضی رنگها در کنار یکدیگر پرهیز کنید. به طور مثال رنگهای سفید و کرم با هم ترکیب جالبی ندارند بهتر است در کنار یکدیگر استفاده نشوند. از دیگر رنگهایی که با یکدیگر سازگاری ندارند میتوان به قهوهای و خاکستری اشاره نمود، این دو رنگ ترکیب بصری خوبی ایجاد نمیکنند و اثر را هم افزایش نمیدهند.
مشکی هم یکی از رنگهایی است که با همه رنگها ترکیب جالبی دارد اما توصیه این است که رنگ مشکی را در کنار رنگ قهوهای و سرمهای استفاده نکنید، زیرا این ترکیبها زیبای خاصی ایجاد نمیکنند، مگر در موارد خاص و با هدفی خاص. در ادامه مطلب قصد داریم ترکیب چند رنگ زیبا را که میتوان در کنار هم استفاده نمود به شما معرفی کنیم. در ادامه مطلب « نحوه ست کردن رنگ لباس » با ما همراه باشید.
ست کردن رنگها با یکدیگر
احتمالا تا به حال شنیدهاید که بسیاری با پوشیدن رنگ سیاه کامل مخالف هستند و عقیده دارند رنگ سیاه باعث افسردگی میشود. این موضوع کاملا صحیح است زیرا اثبات شده است که رنگها تاثیر شگفت انگیزی بر روحیه ما دارند و میتوانند روحیه ما را به راحتی تغییر دهند. به طور مثال رنگهایی مانند قهوهای که از طیف رنگهای گرم هستند میتوانند با ترشح دوپامین باعث ایجاد روحیه و بالا رفتن نشاط در ما بشوند و رنگهایی مانند آبی که از طیف رنگهای سرد محسوب میشوند، میتوانند با ترشح اوکسی توسین در به آرامش رسیدن ما نفش بسزایی داشته باشند. در ادامه مطلب به شما توضیح خواهیم داد چه رنگی با کدام رنگهای دیگر ست میشود:
اگر علاقمند هستید تا در ست لباسهای خود از رنگ صورتی استفاده کنید، بهتر است از رنگهایی مانند قرمز، سفید، آبی فیروزهای و طوسی استفاده کنید. رنگ صورتی در کنار این رنگها ترکیب فوق العادهای ایجاد میکند.
رنگ قهوه ای یک رنگ خاص است که در مقابل دیگر رنگها ست کردن آن دشوارتر است. توصیه این است لباسهای قهوهای رنگ را با رنگهایی مانند بژ، خردلی و یا کرم استفاده کنید. اما اگر بخواهیم یک رنگ خاص را برای ست کردن با رنگ قهوهای انتخاب کنیم، آن رنگ کرم است. کرم در کنار قهوهای بهترین ترکیب رنگی را ایجاد میکند که میتوان با رنگ قهوهای داشت.
یکی از رنگهای زیبا که نگاه کردن به آن معمولا حال انسان را بهتر میکند، رنگ سفید است. احتمالا شنیدهاید بسیاری معتقدند رنگ دیوارهای منزل یا محل کار بهتر است سفید رنگ باشد. این افراد دلیل بسیار منطقی برای این سخن خود دارند و آن هم این است که رنگ سفید حال و هوای افراد را تغییر داده و به آنها روحیه میدهد. رنگ سفید حس بسته بودن و یا کوچک بودن را از فضا میگیرد و به تنهایی باعث میشود فضا بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد. اما همان طور که میدانید رنگ سفید در لباس، رنگی بسیار دوست داشتنی است و هم حس خوبی به فردی که لباس سفید رنگ میپوشد میدهد و هم حس خوب به فردی که آن را میبیند. سفید، رنگی است که با همه رنگها ست میشود اما ترکیب آن با رنگهایی مانند لیمویی، جگری، کاربنی، مشکی و قرمز بسیار جذاب و زیبا میشود.
لباسهایی که رنگ زرد دارند با رنگهای مشکی، سرمهای، بنفش و قرمز ترکیبهای جالبی تشکیل میدهند که جذابیتهای بصری بالایی دارند.
اگر علاقمند هستید تا لباسهای آبی کمرنگ را با رنگهای دیگر ست کنید توصیه این است که آنها را در کنار لباسهای سفید، زرشکی و بادمجانی استفاده کنید. از لباسهای آبی کمرنگ که بگذریم، لباسهای آبی پر رنگ را میتوان با رنگهای زرد، طوسی، مشکی و قرمز هم استفاده نمود.
لباس هایی که رنگ بنفش دارند با رنگهای طلایی، زرد، طوسی، صورتی و یاسی ترکیب قشنگی ارائه میدهند. لباسهایی که رنگ سبز دارند، قابلیت ست شدن با رنگ های سبز، لیمویی، زرد و خردلی را دارند که ترکیبهای جالبی را تشکیل میدهند.
لباسهای قرمز رنگ نیز با رنگ مشکی، سفید، آبی و زرد ست میشوند اما یکی از جذابترین و زیباترین ترکیبها، قرمز و مشکی است. در نهایت هم نوبت به رنگ نارنجی میرسد که میتواند با رنگهای بنفش، مشکی و ارغوانی ست گردد. اگر مطلب « نحوه ست کردن رنگ لباس » برای شما مفید بود، با دیگر مطالب ” پرامون “ نیز همراه باشید: